НАВИГАЦИЯ

Мисия: Генезис – рестарт на бъдещето в община Суворово

Споделете в социалните мрежи :
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

12.04.2024год.

Община Суворово, Министерство на приятелството и Местната комисия за БППМН стартираха три инициативи за ученици на територията на община Суворово

 

Община Суворово, Министерство на приятелството и Местната комисия за БППМН стартираха три инициативи за ученици на територията на община Суворово:

 • Кампания „ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ“, насочена срещу употребата на наркотици, алкохол, тютюневи и електронни цигари от учениците;
 • Мисия „ПРИЯТЕЛСТВО“, насочена към създаване на положителни социални контакти между деца;
 • Кампания „ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ ИЗВЪРШВАНЕТО НА КРАЖБИ ОТ МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ИЛИ С ТЯХНО УЧАСТИЕ“, насочена към повишаване на информираността на децата и техните родители относно последствията от извършване на кражби.

По кампаниите ще бъдат разпространени информационни материали, а мисия „Приятелство“ ще бъде проведена, чрез приятелски томболи във училищата на територията на община Суворово.

Инициативите стартираха в с. Чернево с кинопрожекция „Кучета в операта“ и ще приключат с празнична програма за Деня на детето в гр. Суворово.

 

29.06.2023год.

Приключи кампания „ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ“

 

На 27.06.2023 г. се проведоха щафетни игри в ПГСС „Свети Георги Победоносец“ и СУ „Никола Йонков Вапцаров“. В знак на благодарност, на училищата бяха предоставени волейболни топки за часовете по физическо възпитание и спорт.

С провеждането на щафетните игри приключи и мащабната превантивна кампания „ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ“ на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Суворово.

Кампанията бе насочена срещу употребата на наркотици, алкохол, тютюневи и електронни цигари от учениците. Председателят на комисията – Вълчо Вълчев и Секретарят на комисията – Назет Ибрямова пожелаха на учениците весело лято и без лоши навици.

 

 

 

26.06.2023год.

На 22.06.2023 г. се проведоха лекции за учениците от 7-ми и 8-ти клас на територията на община Суворово на тема „Последвия от употребата на наркотични вещества“. Лекциите се проведоха от д-р Салих Фарук (лекар към психиатрична клиника на УМБАЛ „Св. Марина“ в гр. Варна) в заседателната зала на Община Суворово, която беше украсена с рисунки на участници в МИСИЯ „ЗАЕДНО СРЕЩУ УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЦИ И АЛКОХОЛ ОТ УЧЕНИЦИ“. Първа група бяха ученици от ПГСС „Свети Георги Победоносец“, а втора група бяха ученици от СУ „Никола Йонков Вапцаров“. Д-р Фарук разясни за видовете наркотици , как се стига до пристрастяване, какви са последствията за физиката и психиката на човек от употребата на наркотиците. В лекциите беше засегната и темата за употребата на алкохол и последствия от прекормерната му употреба. Лекциите са част от мащабната превантивна кампания „ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ“.

 

02.06.2023год.

ОБЩИНА СУВОРОВО ОТБЕЛЯЗА 1 ЮНИ С ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА

Община Суворово и Местната комисия за БППМН организираха първоюнски детски празник с мега парти и моментни снимки с парти артикули.

 

 

22.05.2023год.

 

Местната комисия за БППМН при Община Суворово изненада учениците от ОУ „Христо Ботев“ – с. Чернево с куклен театър „Хитър Петър“.

 

Постановката на Държавен куклен театър „Дора Габе“ – гр. Добрич е подарък по случай предстоящият ден на детето и активното участие на учениците в мисиите на комисията през учебната 2022/2023 година.

 

Секретарят на МКБППМН – Назет Ибрямова и кметът на с. Чернево – Красимир Чолаков пожелаха на учениците успешно приключване на учебната година и безгрижно лято.

 

По време на мероприятието бяха предоставени и плакати по превантивната кампания „ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ“.

 

18.05.2023год.

Стартира мащабна превантивна кампания

„ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ“

 

 

Стартира мащабна превантивна кампания „ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ“, насочена срещу употребата на наркотици, алкохол, тютюневи и електронни цигари от учениците.

Кампанията започна в Деня на българския спорт, чрез провеждане на щафетни игри в ОУ „Христо Ботев“ – с. Чернево. Всички ученици получиха гривни с мотото на кампанията, информационни материали и волейболна топка за часовете по физическо възпитание и спорт в училище. Игрите завършиха с танци на учениците, в знак на благодарност към организаторите и гостите на мероприятието.

Преди старта на игрите, кмета на с. Чернево – Красимир Чолаков и секретаря на Местната комисия за БППМН – Назет Ибрямова наградиха участниците в мисия „ЗАЕДНО СРЕЩУ УПОТРЕБАТА НА ТЮТЮНЕВИ И ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ ОТ УЧЕНИЦИТЕ“, в знак на благодарност за старанието и подкрепата към инициативата.

Кампанията ще продължи до края на учебната година, в партньорство с училищата на територията на община Суворово – ОУ „Христо Ботев“, СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и ПГСС „Свети Георги Победоносец“.

Предвидените дейности по кампанията, включват:

– провеждане на щафетни игри в училищата на територията на община Суворово;

– разпространяване на информационни и рекламни материали;

– провеждане на лекции, относно последствията от употребата на наркотични вещества.

 

17.05.2023год.

 

Награждаване на участници в мисии “Заедно срещу употребата на тютюневи и електронни цигари от учениците” и “Заедно срещу употребата на наркотици и алкохол от учениците”

 

В знак на благодарност за старанието и подкрепата към инициативите на МКБППМН, участниците в мисии “Заедно срещу употребата на тютюневи и електронни цигари от учениците” и “Заедно срещу употребата на наркотици и алкохол от учениците” по предстоящата превантивна кампания “ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ” бяха наградени.

Всеки участник получи спортна раница и пълен комплект за тенис на маса. Учениците с рисунки и по двете мисии получиха допълнителен подарък – градински хамак.

Превантивната кампания “ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ” ще стартира в ОУ “Христо Ботев” на 17.05.2023 г. – Ден на българския спорт, чрез щафетни игри и разпространяване на информационни материали с рисунки на участниците в мисиите.

 

 

 

 

09.05.2023год.

След приключване на срока за участие в Мисия „ЗАЕДНО СРЕЩУ УПОТРЕБАТА НА ТЮТЮНЕВИ И ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ ОТ УЧЕНИЦИТЕ“, бяха разгледани получените творби. Най-оригиналните бяха избрани за информационните материали по предстоящата мащабна кампания „ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ“.

В мисията се включиха ученици от ОУ „Христо Ботев“, СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГСС „Свети Георги Победоносец“ с общо 79 броя рисунки и плакати.

Всички участници в мисията ще получат награди в знак на благодарност за старанието и подкрепата към нашата инициатива.

Благодарим на всички учители и родители подпомогнали участието на учениците.

 

03.05.2023год.

Награждаване на най-активните ученици в ПГСС „Свети Георги Победоносец“

 

В ПГСС „Свети Георги Победоносец“ бяха наградени 36 ученици по обявена от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Суворово инициатива „Най-активните ученици на територията на община Суворово“ под мотото „БЪДИ АКТИВЕН УЧЕНИК – БЪДИ В ЧАС!“.

Целта на инициативата е да мотивира учениците за по-активно участие в образователния процес и по-добро поведение в училище.

 

26.04.2023год.

Награждаване на най-активните ученици в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Суворово

 

В СУ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Суворово бяха наградени 176 ученици по обявена от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Суворово инициатива „Най-активните ученици на територията на община Суворово“ под мотото „БЪДИ АКТИВЕН УЧЕНИК – БЪДИ В ЧАС!“.

Целта на инициативата е да мотивира учениците за по-активно участие в образователния процес и по-добро поведение в училище.

 

24.04.2023год.

Награждаване на най-активните ученици в ОУ „Христо Ботев“ – с. Чернево

 

В ОУ „Христо Ботев“ – с. Чернево бяха наградени 45 ученици по обявена от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Суворово инициатива „Най-активните ученици на територията на община Суворово“ под мотото „БЪДИ АКТИВЕН УЧЕНИК – БЪДИ В ЧАС!“.

Целта на инициативата е да мотивира учениците за по-активно участие в образователния процес и по-добро поведение в училище.

 

 

11.04.2023год.

Започват кампаниите „Не шофирай, ако си пил“ и „Без дрога на пътя: Последната магистрала“, организирани от дирекция „Превенции“ към Община Варна, в партньорство с ОД на МВР-Варна.

Местната комисия за БППМН при Община Суворово участва в кампаниите всяка година, чрез разпространяване на предоставените материали.

 

 

11.04.2023год.

КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ТРАФИКА НА ХОРА С ЦЕЛ ТРУДОВА ЕКСПЛОАТАЦИЯ

Местната комисия за борба с трафика на хора и Дирекция „Превенции“ – Община Варна, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, стартира ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „Закъде пътуваш“.

Местната комисия за БППМН при Община Суворово участва в кампанията всяка година, чрез разпространяване на предоставените материали.

 

07.06.2022год.

Местната комисия за БППМН в община Суворово изготви и разпространи плакати 

за Световният ден без тютюнопушене и Световният ден за борба с наркоманиите

 

03.06.2022год.

Местната комисия за БППМН в община Суворово отбеляза денят на детето с церемония по награждаване

В заседателната зала на Община Суворово, кметът на Община Суворово – Данаил Йорданов и председателят на Местната комисия за БППМН – Вълчо Вълчев, наградиха всички участници в мисии „Всички заедно“, „Розово послание срещу тормоза между деца“ и „Генезис – Рестарт на бъдещето в община Суворово“.

Бяха наградени 45 ученици и 4 учители от СУ „Н.Й.Вапцаров“ – гр. Суворово. Включиха се ученици от 3, 5, 6, 8, 9 и 12 клас, подкрепени от своите преподаватели г-жа Маргарита Митева, г-жа Шенай Ибрямова, г-жа Неджля Раимова и г-жа Нина Янева.

Наградите за учениците бяха благодарствена грамота и тонколона с LED светлини, а за учителите – благодарствена грамота и ръчно изработен книгоразделител.

 

Специални награди получиха двете ученички-художнички Кадер Хамидова и Арзу Афили от 8 клас, за особено голям принос при изпълнението на мисиите. Техните рисунки украсиха книжки и плакати на местната комисия. За работата си те получиха благодарствена грамота, тонколона с LED светлини и специален подарък настолен статив за рисуване.

 

28.04.2022год.

„Даскалото е COOL“

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в община Суворово организира безплатен спектакъл за тийнейджъри – „Даскалото е COOL“, който се състоя на 21.04.2022 г. в НЧ „Пробуда-1896г.“ – гр. Суворово.

Учениците и гостите, бяха приветствани от Вълчо Вълчев – Председател на МКБППМН в община Суворово.

Учениците нагледно видяха как могат да пропилеят живота си и как могат да постигнат мечти, които им се струват невъзможни.

Спектакъла завърши с бурни аплодисменти за актьорите, които влязоха в ролите на тийнейджърите, изправени пред съдбоносните решения на възрастта си.

 

 

 

15.04.2022год.

Започват кампаниите „Не шофирай, ако си пил“ и „Без дрога на пътя: Последната магистрала“, организирани от дирекция „Превенции“ към Община Варна, в партньорство с ОД на МВР-Варна.

Местната комисия за БППМН в община Суворово участва в кампаниите, чрез разпространяване на предоставените материали.

 

 


11.04.2022год.

Запознайте се със „Суворко“

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Суворово ще разпространява комикси с цел превенция. Героят в настоящата поредицата от комикси се казва Суворко, чрез който се разказват поучителни истории свързани с употребата на наркотици, алкохол и тютюнопушене. Автор на комиксите и създател на героя Суворко е секретарят на местната комисия – Назет Ибрямова.

затвори

Търсене в страницата

 • издирва, проучва и комплектова документите доказващи собствеността на общинаСуворово и съставя актове за общинска собственост;
 • подготвя искания за безвъзмездно предоставяне на общината на имоти – държавна собственост;
 • подържа в актуалност главния регистър, картотеката, както и спомагателните регистри за имотите общинска собственост;
 • в съответствие с Наредбата на Общинския съвет по чл.8, ал.2 от ЗОС (НРПУРОИ), изготвя договори, касаещи придобиването, управлението и разпореждането с общинска собственост;
 • съдейства и осигурява с правни средства своевременното събирания на вземанията на общината във връзка с изготвени от дирекцията договори за наем;
 • осъществява процесуално представителство пред всички органи на съдебната власт и др., във връзка с дела и производства, касаещи имоти – общинска собственост и осигурява ефективна правна защита на интересите на община Суворово в качеството й на собственик;
 • изготвя проекти на решения на Общинския съвет за разпоредителни действия с имоти частна общинска собственост;
 • организира и провежда процедурите по отдаване под наем и учредяване възмездно право на ползване върху общински имоти в съответствие с НРПУРОИ;
 • по изготвени от дирекция „ОС” договори, извършва контрол на предоставени за стопанисване общински имоти, извършва огледи и изготвя протоколи за състоянието им, а в случай на доказано нарушение, организира изземването им;
 • подготвя ежемесечни справки за редовността на плащанията по изготвени от дирекцията договори за наем на общински имоти, както и информация за просрочените по тях плащания;
 • по реда на НРПУРОИ, провежда търгове и конкурси за разпореждане и управление на общинската собственост;
 • организира и провежда процедурите по предоставяне на концесии за общински обекти и дейности, в съответствие със ЗК и ППЗК. Поддържа регистър и архив на предоставените концесии;

.

МЕНЮ

Skip to content