НАВИГАЦИЯ

Мисия: Министерство на приятелството

Споделете в социалните мрежи :
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

16.11.2023год.

„НАШЕТО ПОСЛАНИЕ ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ”

 

В Деня на толерантността ученици от ПГСС „Свети Георги Победоносец“ интервюираха кмета на Община Суворово – Данаил Йорданов, зам.-кмета на Община Суворово и председател на МКБППМН – Вълчо Вълчев, и служители от различни отдели в общината. Интервюто беше на тема „НАШЕТО ПОСЛАНИЕ ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ”.

 

 

08.11.2023год.

Стартира кампанияДоброта и толерантност

 

Община Суворово, Министерство на приятелството и Местната комисия за БППМН стартираха последната кампания за 2023 г. – „ДОБРОТА И ТОЛЕРАНТНОСТ“.

На всички училища на територията на община Суворово бяха предоставени плакати с послания „ЗАЕДНО ЗА ДОБРОТА И ТОЛЕРАНТНОСТ“ и стикери „Аз съм добър!“, с които да  отбележат деня на добротата и деня на толерантността. Кампанията е по идея на Христина Иванова – ученичка в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и зам.-министър на приятелството в община Суворово.

С кампанията стартира и мисия „НАРИСУВАЙ ДОБРОТАТА И ТОЛЕРАНТНОСТТА“ за деца от 1, 2, 3 и 4 клас в ОУ „Христо Ботев“ – с. Чернево, СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и Центъра за работа с деца на улицата в гр. Суворово.

25.07.2023год.

Ден на приятелството

 

Община Суворово, Министерство на приятелството и Местната комисия за БППМН отбелязаха Деня ня приятелството, чрез приятелска томбола за игри с пирятели и снимки с парти аксесоари. Томболата беше изтеглена от Кмета на Община Суворово – Данаил Йорданов и Министъра на приятелството – Георги Георгиев. Късметлиите до 10 годишна възраст спечелиха настолните игри „Не се сърди човече“, „Змии и стълби“ и „Забележителности и народни носии в България“, а над 10 годишна възраст спечелиха карти, карти „Уно“ и комбинирана игра „Магнитен шах-табла-дама“. Всички желаещи имаха възможността да се снимат с приятели, с парти аксесоарите на тема „Хавайско парти“, „Футбол“ и „Космос“.

 

24.02.2023год.

Приключи кампания „Без тормоз в училище“

 

Днес се състоя кукленият спектакъл – „Бременските музиканти“ в Народно читалище “Пробуда-1896 г.” – гр. Суворово, с което приключи кампанията „Без тормоз в училище!“.

Община Суворово, Местната комисия за БППМН и Министерство на приятелството изказват благодарност на ОУ „Христо Ботев“, СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и ПГСС „Свети Георги Победоносец“, както и на всички ученици, подпомогнали осъществяването на кампанията.

 

 

22.02.2023год.

 

Стартира кампания „Без тормоз в училище!“

 

В община Суворово стартира кампания „Без тормоз в училище!“, посветена на Деня на розовата фланелка (Ден срещу тормоза в училище). Символ на кампанията е протегната детска ръка с послание на ученичка от втори клас в СУ „Н.Й.Вапцаров“.

Организатори на кампанията са Община Суворово, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Министерство на приятелството.

Кампанията се провежда в партньорство с ОУ „Христо Ботев“, СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и ПГСС „Свети Георги Победоносец“.

На всички училища бяха пердоставени химикали с надпис „Без тормоз в училище!“, розови балони, плакати, хартиени розови тениски с послания и приятелски късметчета.

Кампанията ще завърши с безплатен куклен спектакъл – „Бременските музиканти“ на Държавен куклен театър „Дора Габе”, който ще се състои на 24 февруари от 14:00 часа в Народно читалище “Пробуда-1896 г.” – гр. Суворово.

 

 

 

 

МИНИСТРИТЕ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО И МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БППМН В ОБЩИНА СУВОРОВО ПОСЕТИХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ“ В ГР. СУВОРОВО

По случай предстоящият Ден на думата „Благодаря“, министрите на приятелството и местната комисия посетиха учениците от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в гр. Суворово, за да им предоставят картички, които да подарят на свой съученик или учител и да отбележат празника. Заедно с картичките бяха предоставени и флаери с послание „Благодаря е повече от дума!“ и снимка на жива рисунка на Александър Александров – зам.-министър на приятелството в община Суворово. Идеята за предоставянето на картички за всички ученици е на Христина Иванова – зам.-министър на приятелството в община Суворово, с която тя се кандидатира.

Учениците, които участваха в Мисия „Усмивка“ през 2022 година, бяха изненадани и с подаръци – раници, с логото на мисията. Подаръците бяха връчени от Назет Ибрямова – секретар на местната комисия, Джейлян Кадир – член на местната комисия и Александър Александров, който е с втори мандат в министерството. Поради големият брой участници в мисията, раздаването на раниците ще продължи г-жа Шенай Ибрямова – психолог и член на училищната комисия за БППМН, на която бяха връчени общо 98 броя.

 

МИНИСТРИТЕ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО И МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БППМН В ОБЩИНА СУВОРОВО ПОСЕТИХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ В С. ЧЕРНЕВО

По случай предстоящият Ден на думата „Благодаря“, министрите на приятелството и местната комисия посетиха учениците от ОУ „Христо Ботев“ в с. Чернево, за да им предоставят картички, които да подарят на свой съученик или учител и да отбележат празника. Заедно с картичките бяха предоставени и флаери с послание „Благодаря е повече от дума!“ и снимка на жива рисунка на Александър Александров – зам.-министър на приятелството в община Суворово. Идеята за предоставянето на картички за всички ученици е на Христина Иванова – зам.-министър на приятелството в община Суворово, с която тя се кандидатира.

Учениците, които участваха в Мисия „Усмивка“ през 2022 година, бяха изненадани и с подаръци – раници, с логото на мисията. Подаръците бяха връчени от Назет Ибрямова – секретар на местната комисия, Джейлян Кадир – член на местната комисия и Александър Александров, който е с втори мандат в министерството.

 

МИНИСТРИТЕ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО И МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БППМН В ОБЩИНА СУВОРОВО ПОСЕТИХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГСС „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“ В ГР. СУВОРОВО

По случай предстоящият Ден на думата „Благодаря“, министрите на приятелството и местната комисия посетиха учениците от ПГСС „Свети Георги Победоносец“ в гр. Суворово, за да им предоставят картички, които да подарят на свой съученик или учител и да отбележат празника. Заедно с картичките бяха предоставени и флаери с послание „Благодаря е повече от дума!“ и снимка на жива рисунка на Александър Александров – зам.-министър на приятелството в община Суворово. Идеята за предоставянето на картички за всички ученици е на Христина Иванова – зам.-министър на приятелството в община Суворово, с която тя се кандидатира.

Учениците, които участваха в Мисия „Усмивка“ през 2022 година, бяха изненадани и с подаръци – раници, с логото на мисията. Подаръците бяха връчени от Назет Ибрямова – секретар на местната комисия, Джейлян Кадир – член на местната комисия и Александър Александров, който е с втори мандат в министерството. Поради големият брой участници в мисията, раздаването на раниците ще продължи Георги Георгиев – министър на приятелството и членове на ученическият съвет в училището.

 

23.11.2022год

Днес се проведе първата работна среща с министрите на приятелството в община Суворово за 2023 година, на която бяха взети решения, свързани с предстоящите мисии по план-програмата, като в допълнение бяха разменени идеи за възстановка на възпитателно дело през 2023 година.

 

МКБППМН 

ОБЩИНА СУВОРОВО

 

 

21.11.2022год.

КМЕТА НА ОБЩИНА СУВОРОВО И МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БППМН НАГРАДИХА НОВИТЕ МИНИСТРИ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО В ОБЩИНА СУВОРОВО ЗА 2023 ГОДИНА

 

След проведеният конкурс за “Министър на приятелството в община Суворово” за 2023 година, се проведе церемония по награждаването на новите министри.

Министър на приятелството в община Суворово за 2023 година e Георги Георгиев (ученик от 8 клас в ПГСС “Свети Георги Победоносец” – гр. Суворово), който получи благодарствени грамоти, бадж, гривна с надпис „МИНИСТЪР НА ПРИЯТЕЛСТВОТО 2023“, тонколона с LED светлини, безжични слушалки и преносима батерия.

Заместник-министри на приятелството в община Суворово за 2023 година са Христина Иванова (ученичка от 11 клас в СУ “Н.Й.Вапцаров”– гр. Суворово) и Александър Александров (ученик от 9 клас в СУ “Н.Й.Вапцаров”– гр. Суворово), които получиха благодарствени грамоти, бадж, гривна с надпис „ЗАМ.-МИНИСТЪР НА ПРИЯТЕЛСТВОТО 2023“, безжични слушалки и преносима батерия.

На церемонията по награждаването на новите министри, бяха поканени и министрите на приятелството за 2022 година, които получиха награди (безжични слушалки) за дейността си през мандата.

Учениците бяха наградени от кмета на Община Суворово – Данаил Йорданов и председателя на Местната комисия за БППМН – Вълчо Вълчев.

На церемонията присъстваха г-жа Марияна Великова – Директор на ПГСС “Свети Георги Победоносец” и г-жа Дафина Димитрова – Директор на СУ “Н.Й.Вапцаров”.

 

16.11.2022год.

Местната комисия за БППМН и Министерство на приятелството в община Суворово, отбелязаха Денят на добротата и Денят на толерантността, чрез рисунки с послания.

Рисунките са публикувани във фейсбук страницата на Министерство на приятелството в община Суворово.

Автори на рисунките са: Фикрет Фарадинов, Полина Ризова и Селин Ибрямова /зам.-министри на приятелството в община Суворово за 2022 година/

 

20.09.2022год.

Министерство на приятелството и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Суворово

 

ОБЯВЯВАТ МИСИЯ: „УСМИВКА“

 

Най-интересните отговори на предизвикателството ще бъдат публикувани, за да ни накарат да се усмихнем.

Всички желаещи да се включат в мисията, следва да попълнят лексикона и да го пуснат в кутията за лексикони.

 

КУТИИ ЗА ЛЕКСИКОНИ БЯХА ПРЕДАДЕНИ НА:

 

ОУ “ХРИСТО БОТЕВ” – С. ЧЕРНЕВО,

 

СУ „НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ“ – ГР. СУВОРОВО

 

И

 

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ” – ГР. СУВОРОВО

 

Срок на мисията: 29.09.2022 г.

 

 

12.08.2022год.

 

Министерство на приятелството и МКБППМН в община Суворово отбелязаха Деня на приятелството, чрез рисуване на съставките, необходими за едно приятелство.

В рисуването се включиха и ученици – доброволци.

затвори

Търсене в страницата

 • издирва, проучва и комплектова документите доказващи собствеността на общинаСуворово и съставя актове за общинска собственост;
 • подготвя искания за безвъзмездно предоставяне на общината на имоти – държавна собственост;
 • подържа в актуалност главния регистър, картотеката, както и спомагателните регистри за имотите общинска собственост;
 • в съответствие с Наредбата на Общинския съвет по чл.8, ал.2 от ЗОС (НРПУРОИ), изготвя договори, касаещи придобиването, управлението и разпореждането с общинска собственост;
 • съдейства и осигурява с правни средства своевременното събирания на вземанията на общината във връзка с изготвени от дирекцията договори за наем;
 • осъществява процесуално представителство пред всички органи на съдебната власт и др., във връзка с дела и производства, касаещи имоти – общинска собственост и осигурява ефективна правна защита на интересите на община Суворово в качеството й на собственик;
 • изготвя проекти на решения на Общинския съвет за разпоредителни действия с имоти частна общинска собственост;
 • организира и провежда процедурите по отдаване под наем и учредяване възмездно право на ползване върху общински имоти в съответствие с НРПУРОИ;
 • по изготвени от дирекция „ОС” договори, извършва контрол на предоставени за стопанисване общински имоти, извършва огледи и изготвя протоколи за състоянието им, а в случай на доказано нарушение, организира изземването им;
 • подготвя ежемесечни справки за редовността на плащанията по изготвени от дирекцията договори за наем на общински имоти, както и информация за просрочените по тях плащания;
 • по реда на НРПУРОИ, провежда търгове и конкурси за разпореждане и управление на общинската собственост;
 • организира и провежда процедурите по предоставяне на концесии за общински обекти и дейности, в съответствие със ЗК и ППЗК. Поддържа регистър и архив на предоставените концесии;

.

МЕНЮ

Skip to content