НАВИГАЦИЯ

Мисия: Министерство на приятелството

Споделете в социалните мрежи :
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Мисия „Приятелство“

 

Бяха изтеглени томболите в училищата по Мисия „ПРИЯТЕЛСТВО“, насочена към създаване на положителни социални контакти между деца.

 

Късметлиите от възрастова група 1-4 клас в СУ „Никола Й. Вапцаров“, които спечелиха награди са:

1.Зорница Христова от 4а клас – градински хамак

2.Даяна Славова от 4б клас – занимателна игра „Змии и стълби“

3.Злати Димов от 1а клас – образователна игра „Моята първа карта на България“

4.Виктория Тодорова от 4б клас – карти „Пес патрул“

5.Виолина Георгиева от 4б клас – пъзел „Пес патрул“

6.Христиан Кунев от 4б клас – домино

 

Късметлиите от възрастова група 5-12 клас в СУ „Никола Й. Вапцаров“, които спечелиха награди са:

1.Станислав Кюркчиев от 6а клас – градински хамак

2.Стефка Христова от 7а клас – тонколона

3.Гюлджан Алимова от 7а клас – тонколона

4.Назлъ Алиева от 7а клас –тонколона

5.Гюлин Ахмедова от 8а клас –тонколона

6.Юмюд Незир от 7б клас –тонколона

7.Християн Михалев от 8а клас –тонколона

8.Кристиан Христов от 8а клас –тонколона

9.Енис Денисов от 6а клас – слушалки

10.Корай Ведатов от 8а клас – слушалки

11.Мирослав Маринов от 7а клас – слушалки

12.Лазар Николич от 6б клас – слушалки

 

Късметлиите от възрастова група 1-4 клас в ОУ „Христо Ботев“, които спечелиха награди са:

1.Даниела Караганева от 3 клас – градински хамак

2.Снежа Асенова от 4 клас – занимателна игра „Змии и стълби“

3.Ася Михайлова от 4 клас – образователна игра „Моята първа карта на България“

4.Мария Дочева от 2 клас – карти „Пес патрул“

5.Янко Пенков от 1 клас – пъзел „Пес патрул“

6.Аврам Красимиров от 1 клас – домино

 

Късметлиите от възрастова група 5-7 клас в ОУ „Христо Ботев“, които спечелиха награди са:

1.Христо Атанасов от 7 клас – градински хамак

2.Христо Павлов от 6 клас – тонколона

3.Светла Асенова от 7 клас – тонколона

4.Евгения Дмитриевна от 5 клас –тонколона

5.Симона Исмаил от 7 клас – слушалки

6.Бедри Стефанов от 7 клас – слушалки

 

Късметлиите в ПГСС „Свети Георги Победоносец“, които спечелиха награди са:

1.Димитър Иванов от 9в клас – градински хамак

2.Гергана Маринова от 8а клас – тонколона

3.Ергювен Едипов от 8б клас – тонколона

4.Ахмед Назиф от 8б клас – тонколона

5.Емил Добрев от 11а клас – тонколона

6.Добрин Димов от 9б клас – слушалки

7.Емануела Венкова от 8в клас – слушалки

Награждаване на Министрите на приятелството в община Суворово за 2024 г.

 

Министрите на приятелството в община Суворово, получиха барбарони и лакомство, като подарък за дейността си по провежданите кампании и мисии в своите училища и предстоящия Великден.

 

 

 

Община Суворово, Министерство на приятелството и Местната комисия за БППМН стартираха три инициативи за ученици на територията на община Суворово

 

Община Суворово, Министерство на приятелството и Местната комисия за БППМН стартираха три инициативи за ученици на територията на община Суворово:

 • Кампания „ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ“, насочена срещу употребата на наркотици, алкохол, тютюневи и електронни цигари от учениците;
 • Мисия „ПРИЯТЕЛСТВО“, насочена към създаване на положителни социални контакти между деца;
 • Кампания „ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ ИЗВЪРШВАНЕТО НА КРАЖБИ ОТ МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ИЛИ С ТЯХНО УЧАСТИЕ“, насочена към повишаване на информираността на децата и техните родители относно последствията от извършване на кражби.

По кампаниите ще бъдат разпространени информационни материали, а мисия „Приятелство“ ще бъде проведена, чрез приятелски томболи във училищата на територията на община Суворово.

Инициативите стартираха в с. Чернево с кинопрожекция „Кучета в операта“ и ще приключат с празнична програма за Деня на детето в гр. Суворово.

Кампания „Заедно срещу тормоза между и срещу деца!“

 

Превенцията на насилието между и срещу деца е една от приоритетните области в дейността на Централната комисия за БППМН и Местните комисии за БППМН.

През месец февруари Община Суворово, Министерство на приятелството и Местната комисия за БППМН проведоха превантивна кампания „Заедно срещу тормоза между и срещу деца!“, която продължи до Деня на розовата фланелка – Ден срещу тормоза в училище.

По време на кампанията бяха изпълнени следните дейности:

 • Кинопрожекция на премиерния български филм „Пулсът на танца“ за деца от 5 до 12 клас;
 • Кинопрожекция „Котки в музея“ за деца до 4 клас;
 • Разпространяване на рекламни материали с послания, балони и информационни материали за онлайн тормоз и опасности за децата в интернет.

Кампанията се проведе в партньорство с ОУ „Христо Ботев“, СУ „Никола Йонков Вапцаров“, ПГСС „Свети Георги Победоносец“ и Центъра за работа с деца на улицата в гр. Суворово.

 

 

Награждаване на участници в мисия „НАРИСУВАЙ ДОБРОТАТА И ТОЛЕРАНТНОСТТА“ по кампания „ЗАЕДНО ЗА ДОБРОТА И ТОЛЕРАНТНОСТ“

 

Участниците в мисия “НАРИСУВАЙ ДОБРОТАТА И ТОЛЕРАНТНОСТТА”, която се проведе в края на 2023 г. бяха наградени.

В мисията взеха участие общо 72 деца. Участниците от ОУ „Христо Ботев“ са 42, а от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ са 30, като 8 от тях се включиха, чрез Центъра за работа с деца на улицата в гр. Суворово.

Учениците получиха образователни игри – “Исторически забележителности на България“, “Природни забележителности на България и народни носии по области”, “Млад велосипедист” и “Млад пешеходец”, както и материали за рисуване.

Получените рисунки по мисията ще бъдат използвани в превантивни кампании на Местната комисия за БППМН при Община Суворово.

 

ТЕАТЪР „ТЪРСИ СЕ ПРИЯТЕЛ“:

 

На 18.12.2023 г. беше организиран безплатен куклен театър „ТЪРСИ СЕ ПРИЯТЕЛ“ на Държавен куклен театър „Дора Габе”, предназначен за деца до 9 годишна възраст.

Децата се насладиха на историята на една снежинка търсеща истински приятел, преминавайки през редица приключения.

Мероприятието завърши с танци и среща с Дядо Коледа, който им пожела весели празници и обеща подарък за всяко дете.

Цел на мероприятието: Преживявания, мотивиращи децата за създаване на положителни социални контакти.

 

МИНИСТРИ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО В ОБЩИНА СУВОРОВО ЗА 2024 ГОДИНА

 

След проведения от Местната комисия за БППМН при Община Суворово, конкурс за “Министри на приятелството в Община Суворово” за 2024 година, се проведе церемония по награждаване на новите министри.

Министри на приятелството в Община Суворово, които ще съдействат за провеждането на мисиите в ОУ „Христо Ботев“ през 2024 г. са Лъчезара Донева и Коста Георгиев от 6 клас.

Министри на приятелството в Община Суворово, които ще съдействат за провеждането на мисиите в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ през 2024 г. са Рубин Раимов от 10 клас и Мирослав Александров от 8 клас.

Министри на приятелството в Община Суворово, които ще съдействат за провеждането на мисиите в ПГСС „Свети Георги Победоносец“ през 2024 г. са Пламена Аянова от 10. а клас и Тодор Георгиев от 9. б клас.

Новите министри на приятелството получиха благодарствени грамоти, баджове, план-програмата за 2024 г. и награди – чадър, флашка, несесер и молив. Министрите на приятелството за 2023 година също получиха награди (чадър, флашка, несесер и молив) за дейността си през мандата. На церемонията присъстваха кмета на с. Чернево – Красимир Чолаков, представители на училищата, членове на комисията и родители. Учениците бяха наградени от кмета на Община Суворово – Данаил Йорданов.

 

 

16.11.2023год.

„НАШЕТО ПОСЛАНИЕ ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ”

 

В Деня на толерантността ученици от ПГСС „Свети Георги Победоносец“ интервюираха кмета на Община Суворово – Данаил Йорданов, зам.-кмета на Община Суворово и председател на МКБППМН – Вълчо Вълчев, и служители от различни отдели в общината. Интервюто беше на тема „НАШЕТО ПОСЛАНИЕ ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ”.

 

 

08.11.2023год.

Стартира кампанияДоброта и толерантност

 

Община Суворово, Министерство на приятелството и Местната комисия за БППМН стартираха последната кампания за 2023 г. – „ДОБРОТА И ТОЛЕРАНТНОСТ“.

На всички училища на територията на община Суворово бяха предоставени плакати с послания „ЗАЕДНО ЗА ДОБРОТА И ТОЛЕРАНТНОСТ“ и стикери „Аз съм добър!“, с които да  отбележат деня на добротата и деня на толерантността. Кампанията е по идея на Христина Иванова – ученичка в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и зам.-министър на приятелството в община Суворово.

С кампанията стартира и мисия „НАРИСУВАЙ ДОБРОТАТА И ТОЛЕРАНТНОСТТА“ за деца от 1, 2, 3 и 4 клас в ОУ „Христо Ботев“ – с. Чернево, СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и Центъра за работа с деца на улицата в гр. Суворово.

25.07.2023год.

Ден на приятелството

 

Община Суворово, Министерство на приятелството и Местната комисия за БППМН отбелязаха Деня ня приятелството, чрез приятелска томбола за игри с пирятели и снимки с парти аксесоари. Томболата беше изтеглена от Кмета на Община Суворово – Данаил Йорданов и Министъра на приятелството – Георги Георгиев. Късметлиите до 10 годишна възраст спечелиха настолните игри „Не се сърди човече“, „Змии и стълби“ и „Забележителности и народни носии в България“, а над 10 годишна възраст спечелиха карти, карти „Уно“ и комбинирана игра „Магнитен шах-табла-дама“. Всички желаещи имаха възможността да се снимат с приятели, с парти аксесоарите на тема „Хавайско парти“, „Футбол“ и „Космос“.

 

24.02.2023год.

Приключи кампания „Без тормоз в училище“

 

Днес се състоя кукленият спектакъл – „Бременските музиканти“ в Народно читалище “Пробуда-1896 г.” – гр. Суворово, с което приключи кампанията „Без тормоз в училище!“.

Община Суворово, Местната комисия за БППМН и Министерство на приятелството изказват благодарност на ОУ „Христо Ботев“, СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и ПГСС „Свети Георги Победоносец“, както и на всички ученици, подпомогнали осъществяването на кампанията.

 

 

22.02.2023год.

 

Стартира кампания „Без тормоз в училище!“

 

В община Суворово стартира кампания „Без тормоз в училище!“, посветена на Деня на розовата фланелка (Ден срещу тормоза в училище). Символ на кампанията е протегната детска ръка с послание на ученичка от втори клас в СУ „Н.Й.Вапцаров“.

Организатори на кампанията са Община Суворово, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Министерство на приятелството.

Кампанията се провежда в партньорство с ОУ „Христо Ботев“, СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и ПГСС „Свети Георги Победоносец“.

На всички училища бяха пердоставени химикали с надпис „Без тормоз в училище!“, розови балони, плакати, хартиени розови тениски с послания и приятелски късметчета.

Кампанията ще завърши с безплатен куклен спектакъл – „Бременските музиканти“ на Държавен куклен театър „Дора Габе”, който ще се състои на 24 февруари от 14:00 часа в Народно читалище “Пробуда-1896 г.” – гр. Суворово.

 

 

 

 

МИНИСТРИТЕ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО И МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БППМН В ОБЩИНА СУВОРОВО ПОСЕТИХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ“ В ГР. СУВОРОВО

По случай предстоящият Ден на думата „Благодаря“, министрите на приятелството и местната комисия посетиха учениците от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в гр. Суворово, за да им предоставят картички, които да подарят на свой съученик или учител и да отбележат празника. Заедно с картичките бяха предоставени и флаери с послание „Благодаря е повече от дума!“ и снимка на жива рисунка на Александър Александров – зам.-министър на приятелството в община Суворово. Идеята за предоставянето на картички за всички ученици е на Христина Иванова – зам.-министър на приятелството в община Суворово, с която тя се кандидатира.

Учениците, които участваха в Мисия „Усмивка“ през 2022 година, бяха изненадани и с подаръци – раници, с логото на мисията. Подаръците бяха връчени от Назет Ибрямова – секретар на местната комисия, Джейлян Кадир – член на местната комисия и Александър Александров, който е с втори мандат в министерството. Поради големият брой участници в мисията, раздаването на раниците ще продължи г-жа Шенай Ибрямова – психолог и член на училищната комисия за БППМН, на която бяха връчени общо 98 броя.

 

МИНИСТРИТЕ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО И МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БППМН В ОБЩИНА СУВОРОВО ПОСЕТИХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ В С. ЧЕРНЕВО

По случай предстоящият Ден на думата „Благодаря“, министрите на приятелството и местната комисия посетиха учениците от ОУ „Христо Ботев“ в с. Чернево, за да им предоставят картички, които да подарят на свой съученик или учител и да отбележат празника. Заедно с картичките бяха предоставени и флаери с послание „Благодаря е повече от дума!“ и снимка на жива рисунка на Александър Александров – зам.-министър на приятелството в община Суворово. Идеята за предоставянето на картички за всички ученици е на Христина Иванова – зам.-министър на приятелството в община Суворово, с която тя се кандидатира.

Учениците, които участваха в Мисия „Усмивка“ през 2022 година, бяха изненадани и с подаръци – раници, с логото на мисията. Подаръците бяха връчени от Назет Ибрямова – секретар на местната комисия, Джейлян Кадир – член на местната комисия и Александър Александров, който е с втори мандат в министерството.

 

МИНИСТРИТЕ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО И МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БППМН В ОБЩИНА СУВОРОВО ПОСЕТИХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГСС „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“ В ГР. СУВОРОВО

По случай предстоящият Ден на думата „Благодаря“, министрите на приятелството и местната комисия посетиха учениците от ПГСС „Свети Георги Победоносец“ в гр. Суворово, за да им предоставят картички, които да подарят на свой съученик или учител и да отбележат празника. Заедно с картичките бяха предоставени и флаери с послание „Благодаря е повече от дума!“ и снимка на жива рисунка на Александър Александров – зам.-министър на приятелството в община Суворово. Идеята за предоставянето на картички за всички ученици е на Христина Иванова – зам.-министър на приятелството в община Суворово, с която тя се кандидатира.

Учениците, които участваха в Мисия „Усмивка“ през 2022 година, бяха изненадани и с подаръци – раници, с логото на мисията. Подаръците бяха връчени от Назет Ибрямова – секретар на местната комисия, Джейлян Кадир – член на местната комисия и Александър Александров, който е с втори мандат в министерството. Поради големият брой участници в мисията, раздаването на раниците ще продължи Георги Георгиев – министър на приятелството и членове на ученическият съвет в училището.

 

23.11.2022год

Днес се проведе първата работна среща с министрите на приятелството в община Суворово за 2023 година, на която бяха взети решения, свързани с предстоящите мисии по план-програмата, като в допълнение бяха разменени идеи за възстановка на възпитателно дело през 2023 година.

 

МКБППМН 

ОБЩИНА СУВОРОВО

 

 

21.11.2022год.

КМЕТА НА ОБЩИНА СУВОРОВО И МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БППМН НАГРАДИХА НОВИТЕ МИНИСТРИ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО В ОБЩИНА СУВОРОВО ЗА 2023 ГОДИНА

 

След проведеният конкурс за “Министър на приятелството в община Суворово” за 2023 година, се проведе церемония по награждаването на новите министри.

Министър на приятелството в община Суворово за 2023 година e Георги Георгиев (ученик от 8 клас в ПГСС “Свети Георги Победоносец” – гр. Суворово), който получи благодарствени грамоти, бадж, гривна с надпис „МИНИСТЪР НА ПРИЯТЕЛСТВОТО 2023“, тонколона с LED светлини, безжични слушалки и преносима батерия.

Заместник-министри на приятелството в община Суворово за 2023 година са Христина Иванова (ученичка от 11 клас в СУ “Н.Й.Вапцаров”– гр. Суворово) и Александър Александров (ученик от 9 клас в СУ “Н.Й.Вапцаров”– гр. Суворово), които получиха благодарствени грамоти, бадж, гривна с надпис „ЗАМ.-МИНИСТЪР НА ПРИЯТЕЛСТВОТО 2023“, безжични слушалки и преносима батерия.

На церемонията по награждаването на новите министри, бяха поканени и министрите на приятелството за 2022 година, които получиха награди (безжични слушалки) за дейността си през мандата.

Учениците бяха наградени от кмета на Община Суворово – Данаил Йорданов и председателя на Местната комисия за БППМН – Вълчо Вълчев.

На церемонията присъстваха г-жа Марияна Великова – Директор на ПГСС “Свети Георги Победоносец” и г-жа Дафина Димитрова – Директор на СУ “Н.Й.Вапцаров”.

 

16.11.2022год.

Местната комисия за БППМН и Министерство на приятелството в община Суворово, отбелязаха Денят на добротата и Денят на толерантността, чрез рисунки с послания.

Рисунките са публикувани във фейсбук страницата на Министерство на приятелството в община Суворово.

Автори на рисунките са: Фикрет Фарадинов, Полина Ризова и Селин Ибрямова /зам.-министри на приятелството в община Суворово за 2022 година/

 

20.09.2022год.

Министерство на приятелството и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Суворово

 

ОБЯВЯВАТ МИСИЯ: „УСМИВКА“

 

Най-интересните отговори на предизвикателството ще бъдат публикувани, за да ни накарат да се усмихнем.

Всички желаещи да се включат в мисията, следва да попълнят лексикона и да го пуснат в кутията за лексикони.

 

КУТИИ ЗА ЛЕКСИКОНИ БЯХА ПРЕДАДЕНИ НА:

 

ОУ “ХРИСТО БОТЕВ” – С. ЧЕРНЕВО,

 

СУ „НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ“ – ГР. СУВОРОВО

 

И

 

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ” – ГР. СУВОРОВО

 

Срок на мисията: 29.09.2022 г.

 

 

12.08.2022год.

 

Министерство на приятелството и МКБППМН в община Суворово отбелязаха Деня на приятелството, чрез рисуване на съставките, необходими за едно приятелство.

В рисуването се включиха и ученици – доброволци.

затвори

Търсене в страницата

 • издирва, проучва и комплектова документите доказващи собствеността на общинаСуворово и съставя актове за общинска собственост;
 • подготвя искания за безвъзмездно предоставяне на общината на имоти – държавна собственост;
 • подържа в актуалност главния регистър, картотеката, както и спомагателните регистри за имотите общинска собственост;
 • в съответствие с Наредбата на Общинския съвет по чл.8, ал.2 от ЗОС (НРПУРОИ), изготвя договори, касаещи придобиването, управлението и разпореждането с общинска собственост;
 • съдейства и осигурява с правни средства своевременното събирания на вземанията на общината във връзка с изготвени от дирекцията договори за наем;
 • осъществява процесуално представителство пред всички органи на съдебната власт и др., във връзка с дела и производства, касаещи имоти – общинска собственост и осигурява ефективна правна защита на интересите на община Суворово в качеството й на собственик;
 • изготвя проекти на решения на Общинския съвет за разпоредителни действия с имоти частна общинска собственост;
 • организира и провежда процедурите по отдаване под наем и учредяване възмездно право на ползване върху общински имоти в съответствие с НРПУРОИ;
 • по изготвени от дирекция „ОС” договори, извършва контрол на предоставени за стопанисване общински имоти, извършва огледи и изготвя протоколи за състоянието им, а в случай на доказано нарушение, организира изземването им;
 • подготвя ежемесечни справки за редовността на плащанията по изготвени от дирекцията договори за наем на общински имоти, както и информация за просрочените по тях плащания;
 • по реда на НРПУРОИ, провежда търгове и конкурси за разпореждане и управление на общинската собственост;
 • организира и провежда процедурите по предоставяне на концесии за общински обекти и дейности, в съответствие със ЗК и ППЗК. Поддържа регистър и архив на предоставените концесии;

.

МЕНЮ

Skip to content